Estetik Ameliyatlar Sağlığa Zararlı mı ?

Ana sayfa » Blog » Estetik Cerrahi » Estetik Ameliyatlar Sağlığa Zararlı mı ?

Estetik ameliyatların net olarak sağlığa zararlıdır demek mümkün değil. Aksine fiziksel faydaları söz konusudur. Ama bu estetik ameliyatların yan etkileri olmadığı anlamında da gelmez.

Her hastanın kendine özgü özellikleri vardır. Bazı ameliyat bir hastaya yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmezken, aynı ameliyatın başka bir hastaya yapıldığında bazı zararları olduğunuz söyleyebilirim. Estetik ameliyatların sağlığa zararlı veya yan etkiler oluşturabilecek durumlarını anlatacağım.

Öncesi Sonrası

Liposuction ameliyatı sağlığa zararlı mıdır ?

Liposuction ameliyatı sağlığa zararlı mıdır

Liposuction ameliyatı sağlığa zararlı mıdır

Liposuction ameliyatı kişinin atamadığı fazla yağlarını enjektörle çekilmesi olayıdır kısaca. Fazla yağların atılması bir yandan iyi bir işlemdir. Ama cerrahın dengesiz yağ alması veya işinde uzman olmayan bir cerrahın işlem hatası yapması da kişi için negatif etkiler doğurabilir. Bu yüzden estetik ameliyatlarda doktorun etkisi küçümsenemeyecek kadar fazladır.

doktor işinde uzman ve tecrübeye sahip olması gereklidir. Tecrübe ise bu ameliyatları çok sayıda yapmış olmasıdır. Bence teoriden çok doktorun girdiği ameliyat kadar uzmanlığı gelişiyor. Çünkü tamamen pratiğe yeteneğe dayalı bir branş olduğunu düşünüyorum.

Burun Estetiği sağlığa zararlı mıdır ?

Burun ameliyatları insan sağlığına zararlı değildir. Aksine burun ameliyatı olurken burun deliklerinin açılması konkaların temizlenmesi de estetik düzeltme yapacağımız burun estetiği ameliyatında da beraber yapılmalıdır. Burun estetigi olmayı düşünene hastalarımıza bunu sürekli söylüyorum. Burun estetiği oldunuz doktora mutlaka sorun nefes almamı iyileştirici düzeltmeler de yapılacak mıdır. Çünkü hazır burun üstünde oynamalar yaparken burun deliklerinin de açılıp genişletilmesi temizlenmesi bence hasta için çok faydalı olacaktır.

Sonuç olarak burun ameliyatları sağlığa zararlı değildir. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi doktorun ve anestezi doktorunun ameliyatlara etkileri büyüktür. Sağlığa zararlı olma durumu veya yan etkiler bu şekilde olabilir.

Göğüs estetiği ameliyatları sağlığa zararlı mı ?

Göğüs estetiği sağlığa zararlı mıdır ?

Göğüs estetiği sağlığa zararlı mıdır ?

Göğüs estetiği bildiğimiz gibi Türkiye de ve dünyada çok yapılan ameliyatların başında geliyor. Bu ameliyatlar arasında da en çok meme küçültme veya dikleştirme ameliyatları gelmekte. Göğüs dikleştirme ameliyatında kullanılan silikonların sağlığa zararlı olma durumu vardır. Bu durum çok küçük bir ihtimal olsa da göğüs ameliyatlarının sağlığa zararlı olma durumu ortaya çıkabilir.

Bu çok küçük ihtimal bile olsa bu duruma karşı lipivage tekniği ile silikonsuz göğüs estetiği ameliyatları da vardır. Lipivage tekniği ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen okuyunuz >>

https://www.alimezdegi.com/lipivage-teknigi-ile-silikonsuz-estetik.html

Bu küçük hatırlatmayı da yaptıktan sonra sonuç olarak göğüs ameliyatları da çok küçük bir yüzde dışında sağlığa zararlı ameliyatlar değillerdir. Yan etkileri metobolitik durumlara göre değişkenlik gösterebilir.

Kepçe Kulak Ameliyatları sağlığa zararlı mı ?

Kepçe kulak ameliyatı sağlığa-zararlı mıdır

Kepçe kulak ameliyatı sağlığa-zararlı mıdır

Kepçe kulak bildiğimiz gibi doğuştan veya tranvalar kazalar sonucu oluşabilecek kulak simetri bozukluğudur. Kepçe Kulak ameliyatı kesinlikle ve kesinlikle sağlığa zararlı bir ameliyat değildir.

Hele ki son yıllarda geliştirilen iple askı tekniği ile kişi 15 dk da kepçe kulaklarından kurtulabiliyor.  Bu sizce de çarpıcı bir şey değil mi ?  Ameliyatta lokal anestezi kullanılıyor ve kendinden eriyen bir iple ipler gerdiriliyor dikiliyor ve istenilen simetrik düzene ayarlanabilir.

Sonuç olarak kepçe kulak ameliyatları kesinlikle sağlığa zararlı bir ameliyat değildir. Aksine kişinin psikolojik durumuna son derece faydalı küçük ama sonuçları çok büyük bir ameliyattır.

Vajina Estetiği Ameliyatları sağlığa zararlı mı ?

Vajina estetiği doğum sonrası veya doğuştan sonradan simetrisi bozulan sarkan iç dudaklarda yaşanan sorunları gidermek gibi nedenlerle yapılan ameliyatlardır. Sağlığa etkisi enfeksiyon kapma riski kadardır.

Kişi Rahatlıkla bu ameliyatlara girebilir ve istenilen daraltmayı ve ya şekil bozukluğunu giderebilir. Sonuç olarak vajina ameliyatları sağlığa zararlı değildir.

Saç Ekimi Ameliyatları sağlığa zararlı mı ?

Saç ekimi ameliyatı sonra zamanlarda sayısı oldukça artan ameliyatlardan dır. Saç ekimi işleri sağlığa zararlı mıdır sorusunun cevabı hayır dır. Saç ekimi sağlığa zararlı değildir.

Fakat ben size bu konu hakkında birkaç cümle etmek istiyorum. İnsanlar saçlarını ektiriyor ve bu piyasa da çok büyüdü ve gelişti. Ama saç ekimi yaptırmak isteyen hastalara nacizane tavsiyem  bu işlemi estetik doktor eşliğinde yapıyor olmalarıdır. Çünkü meme estetiği nasıl bir estetik cerrahi işiyse , saç ekimi ameliyatı da estetik doktorunun yapması gereken bir işlemdir.

Bu işi yapan hemşireler v.s çekirdekten veya sonradan kendini geliştiren kişiler değil de direk olarak estetik doktoruna bu işlemi yaptırmalarını tavsiye ediyorum.

Saç ekimi kısaca enseden alınan köklerin bir mikro motor yardımı ile gerekli bölgeye ekilmesi işlemdir. Zahmetli ve incelik isteyen bir iş olmasıyla beraber, çokta uzun sürebilir. Tabi uzun sürer değince kişinin kellik oranından bahsediyorum. Buna ilaveten zaten bir seansta ekilebilecek saç adeti de bellidir. Biz bilmem kaç tel saç ekiyoruz şu yöntemi bilmem ne yöntemi anında çıkıyor :) gibi söylemlere kulak vermeyin.

Bu işlemin bir seansta ekilecek saç miktarı da bellidir , yapılan teknikleri de. Bu teknikleri de hemen söyleyeyim. Birincisi fut tekniği 2. ise fue tekniğidir.

Estetik ameliyatlar sağlığa ne olursa zarar verir ?

Estetik ameliyatlar kişiye doktorun yanlış müdahalesi , enfeksiyon riski ameliyat esnasında kötü giden herhangi bir şeyden dolayı kişinin sağlığına estetik ameliyat zarar verebilir. Estetik ameliyatlar doğrudan sağlığa zararlı olsa idi, sağlık bakanlığı bu ameliyatların yapılmasına zaten izin vermezdi. Fakat dediğim gibi alınması gereken önlemler düşünülmesi gereken noktalar vardır.

Estetik ameliyatlar hakkında bin kere söyledim gene söylemek istiyorum :) Estetik cerrahın seçimi çok ama çok önemlidir. Kişi ne kadar sağlıklı olursa olsun, kişi ne kadar titiz olursa olsun cerrah hata yaparsa bunların bir önemi kalmaz.

Estetik ameliyatların zarar vermesi hastaneye bağlı mıdır ?

Estetik Ameliyatlar Sağlığımız için midir

Estetik Ameliyatlar Sağlığımız için midir

Estetik ameliyatlar mutlak suretle hastane ortamında yapılmalıdır. Bunun dışında yapılmasını isteyen hiç bir doktora imtina etmeyin. Hastaneler de kendi aralarında sınıf sınıftır. En kaliteli hastanede ameliyat olmanın avantajları vardır. Tabi ki maddi olarak kayıpları da :) 1. sınıf bir hastanede yapılan bir ameliyatın ameliyathane daha steril yardımcı elemanları daha kaliteli ve işinde daha uzman kişilerdir. Ameliyat sonrası bakım konusunda temizlik ve v.s konularda , Hastanenin 1. sınıf olmasın çok önemlidir.

Hastane şartları ne kadar güzel ise , kişinin sağlığı da o kadar güvende demektir. Şimdi gelelim sorumuza , estetik ameliyatların zarar vermesi hastaneye bağlı mıdır ?  Evet bu da bi faktör olabilir. Çünkü hastanın ameliyatlardan zarar görmesi ameliyat sonrası bakımda olası kapabileceği enfeksiyonların önüne geçmiş olacaktır.

Estetik Ameliyatlar Sağlığımız için midir  ?

Estetik ameliyatlar tabi ki sağlığımız için yapılan müdahalelerdir. Bazıları fiziksel görünüm simetrik düzelmesi gibi görünse de psikolojik etkileri de azımsanmayacak kadar çoktur. Ör vermek istiyorum. meme ameliyatlarını düşünün kendini sevmeyen göğüslerini sevmeyen bir insan psikolojik olarak bu durumdan etkilenebilir. Fakat ameliyat bu durumu ortadan kaldıracağı için kişinin psikolojisine de faydası büyüktü.

Estetik ameliyatlara girmekten korkmayın. Düzgün yapılmış bir estetik ameliyat hiçbir hastaya zarar vermez. Aksine faydaları vardır. Dikkat etmeniz ve titiz davranmanız gereken tek şey cerrah seçimidir. Bu kriteri iyice araştırıp kararınızı ince eleyip sık dokuduktan sonra verirseniz bunun size faydası olduğunu göreceksiniz.

Estetik ameliyatla hakkında kafanıza takılan şeyler, korkularınızı beklentilerinizi lütfen benimle paylaşın. Size en kısa sürede ve büyük bir titizlikle yardımcı olmaya çalışacağım. Sağlıklı günler dilerim.

En zor estetik ameliyat hangisi?

En zor estetik ameliyatlar genellikle, yüksek düzeyde uzmanlık, hassasiyet ve cerrahi beceri gerektiren, kapsamlı ve çok katmanlı prosedürlerdir. En zorlu estetik ameliyatların belirlenmesi, birçok faktöre bağlıdır ve bu, cerrahların tecrübesi ve uzmanlık alanlarına göre değişebilir. Bununla birlikte, genel olarak kabul edilen bazı zorlu estetik ameliyatlar şunları içerir:

  • Yüz Germe (Fasiyal Rejuvenasyon): Yüz germe ameliyatları, yüz ve boyun bölgesindeki cilt ve dokuları sıkılaştırmayı amaçlar. Bu ameliyatlar, yüzün karmaşık anatomisini ve çok sayıda sinir, kas ve diğer yapıların hassasiyetini göz önünde bulundurarak yapılmalıdır.
  • Rinoplasti (Burun Estetiği): Burun estetiği, hem işlevsel hem de estetik açıdan oldukça karmaşık bir ameliyattır. Burunun yapısı, yüzdeki konumu ve solunum fonksiyonunun korunması, bu ameliyatı zorlayıcı kılar.
  • Vücut Kontur Düzenlemesi (Büyük Miktarlarda Deri Çıkarma): Özellikle aşırı kilo kaybından sonra gerçekleştirilen vücut kontur düzenlemesi, fazla derinin çıkarılmasını ve vücudun yeniden şekillendirilmesini içerir. Bu tür ameliyatlar, geniş bölgeleri kapsadığı ve uzun iyileşme süreleri gerektirdiği için zorlu olabilir.
  • Cinsiyet Değişikliği Ameliyatları: Cinsiyet değişikliği ameliyatları, hem estetik hem de işlevsel sonuçları dikkate alarak, cinsiyet özelliklerini değiştirmeyi amaçlar. Bu ameliyatlar, son derece karmaşık ve hassas prosedürlerdir.

Bu tür ameliyatlar, cerrahi beceri ve deneyim yanında, hasta bakımı ve uzun vadeli takip gerektiren karmaşık iyileşme süreçlerini de içerir. Her estetik cerrahi işlemde olduğu gibi, hastanın beklentileri, ameliyatın riskleri ve potansiyel sonuçları hakkında detaylı bir değerlendirme ve görüşme yapmak önemlidir.

Referanslar :

http://www.ctf.edu.tr

http://www.nmr.mgh.harvard.edu